Email: info@osteopathiewaregem.be - Gsm: 0478 71 55 16 - Online afspraak...
Email: info@osteopathiewaregem.be - Gsm: 0478 71 55 16 - Online afspraak...
Anou

Na mijn middelbare studies heb ik de 5 jaar durende voltijdse opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) te Gent aangevat. In 2007 studeerde ik er af en behaalde hierdoor het diploma D.O. (Diplomated Osteopath).

In 2007-2008 volgde ik de deeltijdse opleiding osteopathie aan het College Sutherland te Wiesbaden (G.C.O.M. = German College of Osteopathic Medecine). Dit bijkomend jaar maakte het mogelijk om de kennis en de werkwijze van een tweede grote strekking binnen de osteopathiescholen tot mij te nemen. Tijdens deze periode richtte ik ook mijn praktijk te Waregem op.


Ingevolge de steeds groter wordende vraag naar behadelingen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen, volgde ik hierna nog een 2 jaar durende deeltijdse opleiding “osteopathie bij kinderen” te Hoeven (Nederland). Tijdens deze opleiding werkte ik gedurende meer dan een jaar in de befaamde en gespecialiseerde osteopathiepraktijk “Still Point” te Kapelle (Nederland) en liep ik verschillende stages, waaronder bijvoorbeeld in Engeland.


In 2012 startte ik een extra opleiding voor het behalen van het diploma “Master in Osteopathy” aan FHG te Innsbruck (Oostenrijk) en gelijktijdig volg ik ook een 3 jaar durende opleiding acupunctuur in Vives te Brugge. Deze extra kennis maakt het mogelijk om de klachten van een patiënt vanuit verschillende inzichten te benaderen en zo een extra dimensie aan mijn behandelingen toe te voegen.


Verder volg ik op regelmatige basis bijscholingen en schrijf ik verslagen van postgraduaat opleidingen aan het Panta Rhei Instituut.

Silke
Als nieuwe collega versterk ik het osteopaten team in Waregem sinds juli 2016.

In 2012 behaalde ik eerst het diploma Bachelor in de Podologie aan de Artevelde hogeschool in Gent. Mijn interesse in het menselijk functioneren was des te meer geprikkeld, waarna ik onmiddellijk de 4-jarige fulltime opleiding osteopathie aanvatte aan de International Academy of Osteopathy. 

Mijn studies heb ik steeds gecombineerd met werk als podoloog in een groepspraktijk in Melle. Deze ervaring leerde mij het belang van de multidisciplinaire samenwerking, om op die manier de meest complete zorg te kunnen aanbieden. 

Verder gaat mijn interesse uit naar het behandelen van kinderen en baby's.  Via postacademische opleidingen ben ik mij verder aan het specialiseren in de osteopatische pediatrie. 
Silke
Toen ik in 1998 afstudeerde als kinesitherapeut, was mijn honger naar kennis over en inzicht in het menselijke lichaam nog niet gestild. Op zoek naar verdere opleidingen kwam ik een beetje toevallig terecht bij de osteopathie. Zonder het te weten schreef ik me in in een vakgebied dat later een passie bleek te worden. In 2001 haalde ik aan de IAO (International Academy of Osteopathy te Gent) na een driejarige voltijdse opleiding mijn diploma osteopathie (D.O.).

Meteen ging ik aan de slag in een praktijk te Gent en als assistent (en een jaar later docent) aan de IAO. Tegelijkertijd volgde ik nog een opleiding in Londen tot Bachelor of science with honours in the osteopathic medicine (BSc.(hons)Ost.Med.).

Ik heb lesgegeven in de verschillende deelgebieden van de osteopathie (osteopathie bij volwassenen en over osteopathie bij zuigelingen en kinderen) en in de manipulaties en weke delen opleiding en dit in verschillende Europese landen (Belgie, Nederland, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk). Hoewel ik ontzettend graag lesgaf, bleek dit na de geboorte van ons tweede kindje Louis (okt 2010) niet meer combineerbaar.

In de loop der jaren volgde ik heel wat postgraduate opleidingen, zowel naar de behandeling van volwassenen en kinderen toe. Mijn filosofie is en blijft, de mens achter de klacht benaderen, tijd nemen, zoeken naar de mogelijke oorzaak en deze oplossen.